Over radio Wisdom

Hoe het allemaal begon. Wij zijn begonnen in 2004 als 'etherpiraten' destijds waren de boetes voor het illegaal uitzenden via de fm band nog redelijk te betalen. Circa € 1000,- radio Wisdom heeft vanaf 2004 t/m 2009 wekelijks iedere zaterdag uitgezonden zonder te zijn opgepakt door het agentschap telecom. Echter ging het in 2009 mis en zijn wij opgepakt. Tijdens deze inval is een dubbele CX in beslag genomen. Deze zender was goed voor circa 800 watt. Naast de inbeslagname kregen we een boete van 1250 euro en een dwangsom van 2 jaar. Hierna hebben we besloten om te stoppen om illegaal uit te zenden. En zijn onze uitzending sinds dien voortgezet via internet.

Radio Wisdom is een (internet)radiozender. Wij draaien 24/7 de leukste piratenmuziek. Op werkdagen kunt u tussen 22:00 en 17:00 uur luisteren naar non-stop muziek. Vanaf 17:00 t/m 22:00 uur zijn er op werkdagen live gepresenteerde programma's te horen. Deze worden verzorgd door verschillende dj's van radio Wisdom.

 

Radio Wisdom is 24/7 te beluisteren via internet. Verder zijn we achter de schermen druk bezig, om tenminste één keer per jaar via de FM te moge uitzenden middels een evenementenvergunning. Het uitzendgebied zal zich helaas beperken tot No- Friesland. Aangezien we door deze vergunning zijn gebonden aan bepaalde regels. Denk hierbij aan de maximale masthoogte, beperkt uitzendvermogen en dergelijke/. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, zullen we dit uiteraard vermelden op de voorpagina van de website.

 

Radio Wisdom maakt gebruik van de onderstaande automatiseringssoftware/soundprocessing.

  • Stereo Tool
  • RadioBOSS
  • ESI Juli@ PCI audio interface
  • T.C Electronic Triple c (stereo)
  • APhex Aural Exciter Type C+